Palačinky ze špaldové mouky
Tyto palačinky se staly nejoblíbenější sladkou večeří u nás v rodině, dají se však servírovat i jako velice chutný dezert. Nejen, že jsou opravdu výborné, velice lehké na přípravu a dají se jíst jak na sladko, tak i na slano, ale jsou dokonce i zdravé! Skládají se pouze ze tří ingrediencí:

Pomocník:
Metlička
Ingredience:
500g špaldové mouky celozrné (jemně mleté)
1l rostlinného mléka (výborné jsou ale také jen s vodou!)
špetka soli
Postup:
Smícháme špaldovou mouku, vodu/rostlinné mléko i sůl a metličkou pořádně promýcháme.
Rozehřejeme si cca. 3 lžíce kokosového oleje (můžeme použít i jiný rostlinný olej), kterým budeme následně potírat pánvičku. Na takto připravenou pánev nalejeme těsto. Každý si musí přizpůsobit velikost a tloušťku palačinek podle svého gusta. Palačinky smažíme z obou stran.
Tento dezert můžeme servírovat např. s domácí marmeládou, či zapéct se špenátem, rajčaty či rostlinným sýrem. Dobrou chuť!